Stevnet på Svartatjønn i Valen, samlet flest skyttere fra vestlandet til dyst. Dette var det første stevnet for mange av skytterne i denne regionen.

33 skyttere konkurrerte lørdag og 31 på søndag. Totalt var det også på dette stevnet instinktklassen som dominerte. 11 skyttere deltok i eliteklassen, mens det var 3 og 4 skyttere i klasse 2, 4 og 5. Langbue var den nest største klassen med 8 skyttere lørdag og 6 skyttere på søndag. Totalt var det 64 starter i helgen.

Det var flest deltakere fra Hordaland, representert ved Fana bueskytterklubb, Bergen Bueskyttere, Hardanger bogeskyttarklubb. Det var også noen langveisfarende fra Kristiansand Bueskyttere, Klepp Bueskyttere, Drammen Bueskyttere og Fjordane Bogeskytarlag de klubbene som denne gangen hadde lengst reisevei.

Kvinnherad Buejegerklubb og Bergen Bueskyttere var samarrangører av dette stevnet som også var et approbert stevne og tellende for uttak til EM.

Resultater og premiering

Arrangøren premierer ut fra antall deltakere og det er dermed de beste deltakerne som premieres ut fra 1/3 dels påmeldte i hver klasse. Herre og dameklassen premieres dermed ut fra en resultatliste i hvert bueklasse uavhengig av kjønn. Det premieres også til beste dame uansett klasse ut fra forbundets utjevningstabell.

Det var Kjerstin Hoff fra Fana Bueskytterklubb som mottok premien begge dager.

Resultater fra stevnet finner du her: https://bergenbueskyttere.wordpress.com/2018/04/29/3d-stevner-i-kvinnherad/

Sosialt og lærerikt

Lørdag kveld ble det «photoshoot» med artige innslag. Mange unge fra området var med og fikk samtidig en innføring i bueskyting. God instruksjon både fra medlemmer i Kvinnherad bueskyttere og andre mer erfarne skyttere resulterte i mange flotte skudd og god stemning. Atle Helland stod for fotograferingen lørdag og det ble mange morsomme episoder med en dyktig fotograf bak kamera.

Klubben holdt også på tradisjonen med hjorteskyting lørdag kveld. Nytt av året var en uhøytidelig øksekastkonkurranse à la Farmen. Her var det nok mange som fikk seg en overraskelse.

Nye retningslinjer for konkurransen

I forkant av stevnet kom det en mail til arrangørklubben fra forbundet, med beskjed om at alle mål skulle flyttes slik at alle skytetraseer ble endret og ulik de to stevnedagene. Dette var ikke noen stor utfordring for arrangørklubben, som hadde gjort en god innsats for å få til en god og utfordrende løype begge dager.

-Dag to ble gjennomført på en slik måte at alle dyr og skytetraseer ble endret fra dag en. På denne måten var det like utfordrende i forhold til de regler som forbundet nå har satt, sier Anders Thorsen leder i Bergen Bueskyttere.

Terje Bakke, leder i Kvinnherad buejegere hadde hovedansvaret for stevnet. – Vi hadde lagt planer for løypetraseen og endringer allerede i forkant av stevnet, sier han. Alle mål ble det endret skytetraseer, avstander og skyteretning. –Dette gjorde vi både på bakgrunn av mail fra forbundet, men også for at det skulle bli like utfordrende dag to på stevnet.

Løypa var flyttet fra Tveitedalen skianlegg til Svartatjønn i Valen. Dette gjorde at både terreng og løypetrasee ble helt forskjellig fra det vi er vant til. Et godt alternativ til den tradisjonelle løypa som settes i Tveitedalen

Fornøyde skyttere

Det var et godt gjennomført stevne av arrangørklubben. -Det er viktig at det legges mye arbeid i sikkerhet. Og ikke minst at det blir en god blanding av avstander og utfordringer for skytterne, sier Bjørn Storøien fra Fjordane Bogeskytarlag.

Per Ivar Pahlm, Fana,  var fornøyd med løypa og trasseen. – Det var utfordrende løype begge dager, og her var det ikke mulig å ta noen avstander for gitt. Han mener arrangørklubben har gjort en god jobb med å variere mål, avstander og skytetraseer.

Pahlm var også til god hjelp under skyteaktivitetene lørdag ettermiddag. Sammen med hundene Rex og Adele var det ikke noe problem å finne igjen piler som var skutt bort. Adele var trolig den mest ivrige etter å finne igjen piler som hadde forvillet seg ut i skogen.

 

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Atle Helland, Terje Haugen og Hilde Haldorhamn