Tveitedalen har vært et godt stevnested for Kvinnherad buejegerklubb. Men årets vårstevne blir i ny trase på Valen, 28. og 29. april.

-Vi håper på et godt fremmøte selv om stevnet flyttes til nabodalen, sier Terje Bakke, stevnesjef.

Den nye stevneplassen ligger ved Svartatjørna, i Valen. Ca 15 minutter kjøretid fra Utåker ferjeleie. Nabodalen til Tveitedalen.

Ny og spennende løype

Første store stevne buejegerklubben holdt i Tveitedalen, var årsmøteskyting for NBJF  i 2013. Landskapet er omtrent det samme som i Tveitedalen, men det er litt mer terreng å gå i. Den blir mer kompakt enn Tveitedalen, hvor det er ca 2 km grusvei rundt vannet. -Det er tilrettelagt vei og tursti ca 80 %, i denne traseen, sier Bakke, men kan forsikre at det blir like utfordrende som løypa i Tveitedalen.

Overnattingsmuligheter

Overnatting i Svartatjørnhytta blir tilsvarende som i Tveitedalen, men bedre tilrettelagt med rom i stedet for avlukker.  -Det er førstemann til mølla som gjelder her også, sier Bakke.

Det blir tilkomst fra Valen mot Svartatjørn på bomvei. Ved selve hytta er det ikke fullt så godt med parkering som i Tveitedalen. Her er det bobiler som blir prioritert framfor personbiler. Det er en stor parkeringsplass ca 150 meter fra hytta, så dette skal løses i følge Bakke. Teltplass er også mulig og det loves bedre forhold enn i Tveitedalen.

Ellers er programmet som det pleier å være med grilling og kiosk. Lørdag kveld blir det hjorteskyting og utlodning.

Håper på rekord

Stevnet har tidligere samlet mellom 30-40 deltakere. Og med det rekordstore antall som har vist interesse for internasjonal deltakelse i år håper han på enda flere deltakere enn tidligere.

Tøffe forhold i 2017

Sammen med Bergen Bueskyttere arrangerer Kvinnherad Buejegerklubb, på ny et stevne for 3D. I 2017 hadde klubben to stevner, et approbert stevne tilsvarende det årets stevne i april, og et stevne i den stilleste perioden for 3D i juli. Dette var ikke approbert.

Stevnet i april 2017, skapte utfordringer for deltakere fra øst, hvor det var snø og kolonnekjøring over Haukelifjellet. Selve stevnedagen åpnet også i snøføyka, men det ble lettere etter hvert.

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Kvinnherad buejegerklubb

 

 

https://www.facebook.com/events/1542517159147715/