Naboklubbene Fana Bueskytterklubb og Bergen Bueskyttere hadde laget et fin ramme rundt de to stevnene i Kismul og Hausdalen.

Vestlandet byr på vær og natt til lørdag var intet unntak, med skikkelig regnbyger.

Bergen Open på Kismul

Lørdag morgen var være noe bedre og det ble opphold under store deler av konkurransen.

Fana hadde satt ei veldig trivelig løype, de hadde utvidet området de brukte til banen, og satt flere mål i området rundt vannet, sier Nina Standerholen.

Det var ikke en løype hvor de fokuserte mye på at det skulle gjøres mest mulig krevende, og for skyttere som kanskje går for første gang fra blå påle var det en veldig fin introduksjon til avstandene man kan forvente å møte.

Det gjorde likevel utslag på resultatlistene og det skilte godt. For å få gode summer, måtte man likevel gjøre arbeidsoppgavene godt.

En grei løype med mål både for nye og erfarne skyttere.

Finaleskytingene 

Etter de innledende rundene med 24 mål, ble det finaleskyting nede på skytebanen.

De fire beste skytterne i klasser med åtte deltakere eller flere, gikk videre til semifinale og finaleskyting.

I semifinalene ble det utslagning ved at den beste i klassen skjøt mot den som kom på fjerde plass. Nest beste skytter skjøt mot den som kom på tredje plass.

Det ble skutt en pil i hvert dyr, tilsammen fire dyr. Vinneren av semifinalene skjøt mot hverandre i gullfinale, mens taperne kjempet om bronseplassen. Det ble skutt fra forskjellige avstander i semifinalene og finalene.

Hausdalens fjelløyper

Søndag var det Bergen Bueskyttere som stod for stevnet. Løypetraseen var lagt til Hausdalen, hvor terrenget er et helt annet enn det flate terrenget man finner på Kismul.

Løypa her var lagt i et mer krevende terreng. Med bratte partier både oppover og nedover. Noe som også gir god variasjon i skytestillinger og utfordringer som også vil skille skytterne fra hverandre.

De hadde flere interessante mål satt på andre siden av en stor bekk, og disse var vanskelige å bedømme avstand på, sier Standerholen.

Et spennende terreng og hvor det var god utnyttelse av mulighetene som ligger i området.

Det var fint skytevær hele søndagen, med opphold og delvis sol, noe regn på slutten av dagen.

Vi sendte varme tanker til de som har båret ut dyrene og satt påler, for her var det bratt, sier hun.

God kombinasjon

Det var en flott kombinasjon med disse to stevnene. Med finaleskytinger som det ikke er så mange av på den norske stevnearena, og en dag med tradisjonelt gjennomført stevne.

Med to svært ulike løyper som på hver sin måte ut fra terreng og omgivelser var godt satt. Det var tydelig at det var gjort en kjempejobb i forkant for å gi skytterne en god opplevelse gjennom løypene.

En stor takk til Fana og Bergen for ei fin helg!

Tekst: Nina Andrea Standerholen/Hilde Haldorhamn

Linker til resultater og bilder

Resultater fra stevnet på Kismul finner du her

Resultater fra finalene finner du her

Bilder fra stevnedagen på Kismul finner du her

Resultater fra stevnet i Hausdalen kommer etterhvert.