Et av årets varmeste 3D stevner ble arrangert i Kvinnherad siste helgen i juli.

Lørdagens varme vær og høye luftfuktighet la ingen demper på innsatsen, selv om det ble mer krevende enn det har vært tidligere.

Krevende løype

Løypetraseen var lagt lenger inn i dalen enn tidligere og fulgte en litt mer krevende løype fysisk. Det var noen flere bakker enn den ytre løypetraseen. Det var en spennende løype med flere utfordringer enn det har vært mulig å gi i den ytre løypetraseen som har vært benyttet tidligere år.

Klubben hadde funnet gode og utfordrende mål. Gjennomsnittsavstanden på blå påle var på 20, 08 meter. Noe som også gjorde sitt til at resultatene ble noe lave lørdag.

Knut Nergaard fra Drammen Bueskyttere ga uttrykk for at det var en meget krevende løype for langbueskytterne, som skyter med tyngre piler enn de andre klassene. Kun en av langbueskytterne klarte å oppnå mer enn 300 poeng lørdagen.

Avstander på målene lørdag finner du her: https://www.facebook.com/KvinnheradBuejegerklubb/photos/pb.531765580187786.-2207520000.1532989366./1981358905228439/?type=3&theater

Endringer søndag

Søndag var løypa gjort om og det var nye traseer og skytevinkler på alle mål. Gjennomsnittsavstandene var også noe lavere enn lørdag. Like utfordrende løype, men med nye avstander, ble det også høyere poengsummer i alle klasser.

Etter en natt med endel nedbør, ble også temperaturen lavere og konkurransen ble derfor enklere enn dagen i forveien.

Fellesfrokost og rekebord

Den tradisjonelle grillingen etter konkurransen, ble på grunn av tørken, avlyst. I stedet hadde klubben lagt mye arbeid i å tilby felles frokost og felles reke- og laksebord lørdag kveld i forbindelse med premieutdelingen. Dette skapte også god stemning blant skytterne.

Ønsket flere

Totalt var det 47 startende. Med 24 deltakere lørdag og 23 deltakere søndag. I 2018 er det instinktklassene som trekker flest deltakere. Dette er generelt for nesen alle 3D stevner. Arrangørklubben hadde håpet på noe bedre oppslutning i flere klasser denne gangen, men er likevel fornøyd med et godt gjennomført stevne.

Utprøving

Etter ønske fra flere i klubben ble løypa lagt i den innerste skiløypetraseen for å prøve ut mer av terrenget. Dette var for å se om det var mulig å utnytte terrenget uten å skjære bort altfor mye av vegetasjonen i skogen. Det er en stor fordel om det kan unngås å gripe inn i vegetasjonen, da dette er en løype som kun settes opp for stevnet.

Det gir også mulighet til dommere å kunne følge skytterne i alle deler av løypa, når det er mulighet til å gå igjennom hele løypetraseen uten å komme i skuddlinje.

Ros til bueskyttergjengen i Kvinnherad for at de arrangerer stevne når de aller fleste andre klubber tar sommerferie.

Resultater fra helgens stevne finner du her:

https://nor.service.ianseo.net/General/CompetitionDetail.php?Competition=2018267

https://nor.service.ianseo.net/General/CompetitionDetail.php?Competition=2018268

 

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Terje Bakke/ Hilde Haldorhamn