Sol, regn og skikkelig ruskevær er noen av stikkordene for årets Norwegian Open på Harøy.

Både konkurransen på lørdag med 30 mål og finaler og runden i Vikingstien søndag, var varierende i forhold til vær. 

Internasjonal startliste

Det var skyttere som hadde kommet helt fra Tyskland for å delta på Norwegian open. Fjorårets vinner av vandrepokalen i klassen instinkt herrer, svenske Matthias Kallenberg fra Kävlinge Bågskytteklubb (Kävlinge BSK) hadde også funnet veien til Harøy. Denne gangen sammen med sine to gutter og sin bror Johnny som var førstereis til Norwegian Open.  

Matthias var helt klar på at han ville ha napp nummer to i vandrerpokalen i år. 

Innledende runder fikk han god konkurranse av både sin bror og Ola Klåpbakken, som begge hadde skutt bedre enn Matthias.

Det klarte han så med en knepen seier. Bjørn Storøien som lå på en fjerde plass etter innledende runder, hadde fra tidligere to napp i denne pokalen, og det ble en spennende finaleskyting mellom disse to instinktskytterne.

Lang reisevei

16 timers kjøring ble det på de svenske bueskytterne før ankom Harøy. Et godt stykke å kjøre sammenhengende på en dag. Johnny har beskrevet både reise og konkurransen veldig godt i sin blogg. Det kan du lese mer om her.

Open løypa i havgapet

30 mål skulle bueskytterne komme seg gjennom i løpet av lørdagen. De aller fleste av målene var plassert inne i skogen og var i ly av vinden. Men noen av målene var plassert ute i det åpne kystlandskapet. 

Det var utfordringer i enkelte deler av løypa som svært få av de tilreisende skytterne hadde sett maken til. Den sterke vinden tok tak i pilene og blåste dem av pilhylla. Det var rett og slett utfordrende i det hele tatt å klare å få gjennomført gode skudd til tider. Det var heldigvis ingen uhell knyttet til dette.

Ny vandrepokal

I herreklassen menn barebow, var det i år trigget til deltakelse før påmeldingsfristen.Alle klasser med åtte eller flere deltakere vil fører til at det blir satt opp vandrerpokal. I år resulterte dette i en vandrerpokal for barebow herrer. Og den første vinner av denne vandrerpokalen ble Frank Baller fra Ås bueskyttere. 

For å kunne få vandrerpokalen til odel og eie, må man ha vunnet den tre ganger.

Det er fra før vandrepokal i følgende klasser:

Langbue herrer, instinkt herre og instinkt damer. Foreløpig har det ikke vært nok deltaker i langbueklassen damer eller barebow damer som har kvalifisert til å sette opp dette. Compound klassene har heller ikke hatt så stor deltakelse at det har blitt satt opp vandrepokal der.

Etter konkurransen ble det servert hvalgryte og sjømat som er tradisjon på Norwegian Open.

Vikingstien hos Røsok

Søndag var det konkurranse i Vikingstien. En utfordrende løype med litt utradisjonelle mål. En runde i Vikingstien setter fokus på litt andre ting enn den tradisjonelle konkurransen. Deltakerne blir utfordret både mentalt og sosialt. De som har laget denne løypa har både god fantasi og gode praktiske ferdigheter. For her er de fleste målene egenprodusert. 

Høyeste poengsum som kan oppnås er 25 poeng for å skyte dragehjertet. En utfordring som ikke er så enkel når man må skyte gjennom skogen uten den åpne traseen som man finner i vanlige 3D løyper. Gullgåsa gir 20 poeng. Og treffer man begge disse så drar man fra konkurrentene. 

Ved å treffe dragehjertet deles det også ut en pin, spesielt designet for den heldige.

Les også Johnny Kallenberg sin reise og konkurranseopplevelser på hans blogg

Resultater fra Norwegian Open finner du her

Bilder finner du på Norwegian Opens egne stevnesider.

Tekst og foto: Hilde Haldorhamn, Norwegian Open

Blogg: Johnny Kallenberg