Ikke siden 1870 har det snødd så mye på Lillehammer. Djupsnøpila ble mer treffende enn arrangøren hadde trodd. 

I fjor hadde vi kanskje 10 centimeter med snø. Det var jo typisk at det skulle bli snørekord akkurat det året vi bestemte oss for å arrangere 3D-stevne vinterstid, sier Pål Messenlien fra arrangørklubben Lillehammer bueskytterklubb.

Mange påmeldte

Hele 43 ivrige bueskyttere hadde ventet hele vinteren på sesongstart for 3D-skytingen, og sto og trippet foran bålet i kulda ved start.

At det skulle komme så mange, det hadde vi ikke forventet, sier Pål.

I forkant kom arrangørklubben med broddepåbud, som etter flere snøfall ble vurdert til trugepåbud i stedet. Men Lillehammer-skytterne har virkelig tråkket på gjennom de siste ukene, og framkommeligheten var over all forventning.

24 spennende mål i en variert løype gjorde stevnet til en ypperlig start på sesongen, så nå er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Fornøyde deltakere

På tross av at en del piler forsvant i meterhøy snø, og noen feiltråkk utenfor løypa så man måtte ha hjelp til å komme opp igjen, var det ikke noe annet enn særdeles fornøyde skyttere å spore da alle var vel i mål. Premiene fra Hett Glass og Toxofil var i en klasse for seg, virkelig noe å pryde premiehyllene med.

Eneste minuset er at det ikke var et todagersstevne når det først er lagt ned så mye jobb i løypene. Dette er definitivt en løype jeg vil besøke igjen, sier Lars Erik Amundsen fra H.E.G. IL bueskyttergruppe.

Lillehammer bueskytterklubb fikk godord for å ha tatt på seg å arrangere et vinterstevne, og å gjennomføre selv om snøen var dypere enn noen gang. All ære til dere!

Vi får håpe det blir et Lillehammer-stevne når våren endelig melder sin ankomst, så djupsnøpilene finner tilbake til sin eier.

Skrevet av: Linda Cathrine Herud
Foto: Frank Søderlund