Lillehammer bueskyttere er først ut i årets 3D sesong. Allerede lørdag 3. mars trår de til med det de kaller Djupsnøpila, og navnet på stevnet er beskrivende for forholdene i Ensbyløypa.

Hver helg siden januar, har klubbens medlemmer vært ute i løypa og måkt fram dyrene. –Det har ikke snødd så mye siden det var OL på Lillehammer i 1994, sier Laura Schiele. Snømåkedugnad pågår konstant, da det stadig kommer nye mengder med snø. Løypa ligger i tett eventyrskog. Klubben fikk midler fra Sparebankstiftelsen i 2017 og har dermed en løype som er godkjent for approberte stevner med 24 mål. De aller fleste står ute hele vinteren igjennom.

Stor oppslutning

-Det er allerede godt med påmeldinger, nærmere 30 så langt, selv om fristen er satt til 28. februar, sier Schiele. Det er satt et tak på maks 50 deltakere. Løypa blir krevende både å komme seg rundt og konkurransemessig.

Med en krevende løypetrase og dyp snø er det et krav med brodder eller truger. Arrangøren tar ingen sjanser på at det skal oppstå skader på grunn av is i løypa. Brodder vil bli kontrollert under TK.

En viktig ting å huske på for deltakerne, er å ha nok piler. Snøen er dyp og hvis man ikke treffer målet, kan det være vanskelig å finne igjen piler under den meterhøye snøen. Det er også mye stein under snøen.

TK og oppstart

Det blir TK kl. 10.30, før man går til innskytingsbanen, som ligger omtrent midt i løypa. Konkurransestart er satt til kl. 11.45. Nokså sent, men likevel nødvendig for å gi alle deltakere mulighet til å få varmet opp.

-Skyting i snødekt skog er fascinerende, og det er mange av målene som virker lettere når dyrene får stå i snøen, uten å bli forstyrret av skogsbunnen rundt. Laura Schiele liker godt vinterskytingen, nettopp av denne grunn.

Overnatting og kollektivtrafikk

Lillehammer og Øyer kan tilby overnatting flere steder. Det ligger et Scandic hotell i Hafjell hvor forbundet har en avtale om rabattert pris. Ellers har Lillehammer Stasjon et supert Vandrerhjem. Det finnes også camping plasser både i Øyer og Lillehammer for de som ønsker det.

Det er bussforbindelse fra Lillehammer Stasjon og Øyer sentrum. Bussen stopper på Ensby og det er ca 10 minutters gange opp til løypa fra stoppet.

Forbehold

Det er noen forbehold som blir lagt til konkurransen. Dersom det blir enda større snømengder enn det har vært så langt i år, vil det bli en løype som man går to ganger i stedet for at man går hele løypa som planlagt. Det er også satt en nedre kuldegrense på -15 grader for gjennomføring av konkurransen.

– Løypa vil uansett bli holdt åpen både lørdag og søndag, dersom det ikke blir gjennomført stevne, sier Schiele.

Ved tre eller flere deltakere i hver klasse, vil det bli delt opp i klasser. Ved færre deltakere enn dette, vil menn og kvinner konkurrere i samme klasse.

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Gunnar Huuse