Solør Bueskyttere og Kongsvinger Buejegerklubb inviterte til uhøytidelig stevne helga 11-12 august.

 Både været og banene varierte stort fra lørdag til søndag, så de som trengte en gjennomkjøring på vær og føre fikk maks uttelling.

Rundhaugen

Lørdagens stevne var lagt til Solør Bueskytteres 3D-bane på Rundhaugen. Her har de 24 mål i lettgått, åpent terreng og langs opparbeidet vei. Løypa er jevn, med et par ganske bratte mål som krever sitt av skytterne. I tillegg var det satt et par mål som måtte skytes tvers over kunstige dammer, noe som satte evnen til avstandsbedømming på prøve. Vindfall etter fredagens uvær hadde ført til strømbrudd i området, men det fikk ingen konsekvenser for gjennomføringen av lørdagens stevne.

Hokkåsen 

Søndag var stevnet lagt til Hokkåsen, i KBJK sin løype. Til forskjell fra dagen før var det regn og noe vind, og gjennomsnittsavstanden var noe kortere denne dagen. Bana på Hokkåsen ligger i flott skogsterreng langs sti og traktorvei, og skogen er mørkere enn det vi fikk se på Rundhaugen lørdag. Kupert skogsterreng gir muligheter for fine plasseringer av dyr, og det var flere korridorskudd, godt utnyttet fordypning i terreng samt mål hvor deler av bakken mellom skytteren og dyret ikke var synlig. En del bratte skudd fikk man prøve seg på her også.

Campingfasiliteter

Solør BK/KBJK la til rette for camping for tilreisende skyttere, og sosialt rundt grillen lørdag. Regnet som kom lørdag kveld og søndag la ingen demper på trivselen.

 En av arrangørene, Jon S. Sanda-Jenssen, oppsummerer helga slik: –Vi synes helga ble bra, vi var fornøyd med gjennomføringen, selv om vi var strømløse på lørdag.

-Hyggelig med overnattingsbesøk og litt sosialt samvær. Masse hyggelige bueskyttere som vanlig. Godt humør på alle selv om det var litt ruskevær på søndag. Vi er veldig fornøyd med begge løypene, og er heldige som har det. Godt samarbeid mellom Solør og Kongsvinger. Litt få deltakere, men det var nok mest grunnet skive NM, sier Sanda-Jenssen

 

En gladnyhet til de som har ønsket seg at disse stevnene skal telle med i uttak: -Neste år blir det approbert stevne, understreker Sanda-Jenssen

Tekst: Nina Andrea Standerholen

Foto: Jon S. Sanda-Jenssen