Vårjakta har tradisjonelt vært et av de tidligste stevnene i 3D miljøet i Norge. Men i år har 3D sesongen hatt en enda tidligere oppstart enn vanlig. Først ut var Lillehammer bueskyttere med “Djupsnøpila”, og denne helgen arrangerer Harøy Bogeskytarlag sitt første stevne. Forhåpentligvis uten snø.

-Årets Vårjakt er tidligere enn før og det byr jo på noen ekstra utfordringer. Det har vært en lang og seig vinter og våren lar vente på seg her som andre steder i landet, sier Ola Klåpbakken hos Laugen bueskytterklubb. Det ligger igjen en del snø i løypa, men det som er verre er at det kan bli skikkelig isete enkelte plasser i løypa.

Lang tradisjon

Vårjakta på Vinstra er en solid tradisjon. Laugen Bueskyttere startet opp i 2003 med vårstevner, mens selve navnet Vårjakta ble innført i 2005.

-Til hvert stevne prøver vi å flytte alle blinker og påler slik at banen skal bli fornyet.  Vi har gjort det også i år, og vi tror banen blir fin og utfordrende, sier Klåpbakken. – Det er imidlertid noen blinker som fremdeles sitter fast i isen, så det er ikke sikkert vi klarer å få flyttet alle blinker til stevnet, fortsetter han.

Brodder anbefales

Det er ikke akkurat flatt i løypa vår så her må folk stille med brodder. Det spådd noe høyere temperaturer framover. Arrangørklubben håper håper det meste av snøen og isen forsvinner. Løypa ligger i solhellinga og det blir vanligvis ganske tidlig vår og bart i området. Det som kan bli et større problem er parkering ved skytterhuset på grunn av smøsmeltinga. Der kan det bli en alternativ løsning om det skulle bli for bløtt.

Siste frist for å melde seg på stevnet på Vinstra er mandag 9. april. Hoveddommer denne gangen blir Rune Edvardsen fra Hvaler IL Bueskyttere.

Tangerer tidligere år

Det er 60 påmeldte en uke før stevnet, men Klåpbakken regner med at det kommer rundt 20 påmeldinger til. Vårjakta har tradisjonelt samlet mellom 80-100 deltakere, og det blir en tangering av dette antallet i år også.

I eliteklassene blir det delte klasser damer og menn, og premiering etter dette. For nybegynnere som skyter fra gul påle, klasse 2 blir det fellesklasser for damer og herrer som skyter i samme gruppe. Ut over dette blir det premiering etter aldersklasser gutt og jente, etter forbundets regler.

Tekst: Hilde Haldorhamn/Ola Klåpbakken

Foto: Ola Klåpbakken