Som førstegangs reisende lagleder til et større internasjonalt mesterskap er det mye å ta inn over seg. Men med en dreven gjeng, og 2 dyktige med-lagledere, Sigmund og Tove-Mette, må jeg si det går veldig greit.

Vi startet reisen i går, søndag, noen var allerede dratt ned, men 12 stykk møttes på Oslo S for å ta toget samlet ned til Gøteborg. Togturen i seg selv gikk fint, ikke bare norske togbaner som har problemer til tider, mye steinsprut foregikk på veien og litt humpete.. Ellers var det godt humør på alle mann og damer.

Mandag morgen bar det avgårde til Lindome Bågeskyttarklubb sitt bueskytteranlegg, hvor offisiell trening, TK, lagledermøte og åpningsseremoni fant sted.

Bueskytteranlegget til Lindome er verdt å skrve litt om. Her hadde de en stor utendørs bane, ca 50 meter med skytelinje og 100 meter bane (uten å ha målt med avstandsmåler), med mulighet for tak over skytelinjen, innendørs anlegg med 2 adskilte baner ved siden av hverandre for mulighet til å kjøre kurs og ordinær trening. Flott anleggsmessig!

Innskyting gikk bra, om å gjøre å stille seg i kø og holde godt på plassen, om ikke var det ikke lenge før italienerne kom og pressa seg inn. Men også viktig og ikke skyte for mange piler, men spare litt på kreftene til de kommende dagene også.

Norge ble etter hvert ropt opp til teknisk kontroll, og tradisjon tro måtte vi krangle litt med dommerne når det gjaldt skytehanske for de som skyter 3 fingre under. Den italienske/spanske dommeren som var veldig sikker i sin sak mente at fingrene skulle være helt fastsydd slik at man ikke kunne legge presse kun på de to nederste fingrene og dermed strengklatre. Men etter en prat med den danske dommeren, og hoveddommer gikk dette i orden.

Lagledermøte var ikke en enkel sak å få med seg alt på, her var det mye småsnakk blant andre lagledere på sitt eget språk, og ikke alltid på særlig lavt nivå heller.

Men tilslutt har vel alt gått bra, og vi er nå klare for start av kvalifiserende skyting som starter i morgen tidlig klokken 10:30. Dessverre får ikke lagledere gå noe særlig rundt i løypen, men vi skal holde facebook oppdatert underveis! Det er også elektronisk scoring gjennom ianseo som kan følges med på tidvis; http://ianseo.net/Details.php?toId=3153