Etter to dager med innledende skyting lå jeg på 11. plass.

Ikke dårligst i klassen, men heller ikke best. Men samtidig en fordel når du ikke er blant de to beste og kan gå rett til finalen. Hvis du klarer å holde nervene på plass.

Når du ikke har vært med på et så stort mesterskap tidligere er det ikke lett å vite om du har noen sjanse i det hele tatt til å klare å hevde deg.

Men for Rolf Inge, Linda og meg selv var dette første gang. Og jammen klarte vi alle å vise de andre skytterne at de bør skjelve litt i treningsbuksene sine. 

Etter å ha kjempet for å klatre på resultatlistene gjennom seks mål mot skyttere du vet er i toppsjiktet i Europa, er det ikke lett å holde like høyt fokus på oppgaven. 

For meg ble det å møte to andre gode skyttere i to kvalifiseringsdueller. 

12 piler, 12 dyr, før den neste og vanskeligste runden; møte med lagkamerat og konkurrent Linda.

Om det hadde vært litt nerver tidligere på dagen,  kan det ikke sammenlignes med det som nå var i vente. 

Den siste tanken jeg hadde i hodet før første pil mot Linda, var at hun nok ønsket revansje. Det skrudde den høye pulsen enda noen ekstra hakk opp.

Seks mål med spenning ble det. Første dyr ble lik poengsum, andre dyret dro Linda fra. Tredje dyret, en hjort, var min pil i en åtter. Linda skjøt og det smalt. Pilen hennes hoppet tilbake og landet på bakken. Dommeren gikk for å sjekke og det var skutt pil i pil, nocken satt fast i pilspissen.

Linda ledet fortsatt.

De to neste målene ble det likt. Men det siste og avgjørende målet ble det en miss på Linda og jeg traff åtte. 

Det er finaleskyting. Ikke senke skuldrene før siste pil er skutt. For alt kan skje. Den siste pila avgjorde to av mine matcher.

Etter duellen mot Linda, gikk futten litt ut av meg. Og resten av pilene gikk lavt. En av pilene traff jeg ryggen på en oter og den føyk to meter opp i et tre. Det var kanskje der det glapp litt, for resten av skuddene ble ikke gjennomført på riktig måte.

Hadde noen fortalt meg at det var siste match for å komme i semifinale, hadde jeg kanskje klart å ta meg sammen og utrettet det som alle stod og håpet på. 

Jeg tapte for regjerende verdens- og europamester i siste match, så da er det på en måte litt greit. 

Bare det å kvalifisere seg til EM var målet i seg selv. En  5. plass i EM første gang jeg er med er jeg veldig godt fornøyd med. 

Jeg har lært et par ting denne uken, og det er at jeg kan være best når det gjelder, bare målet er hårete nok. 

Målet skulle vært høyere  denne gangen….!