Når det frister å kombinere campingferie med bueskyting, er besøk i banene på Lillehammer, Vinstra, Gålå og Espedalen en fin tredagers tur.

En gruppe bueskyttere har testet rundturen, og her er deres erfaringer.

Dag 1: Start på Vinstra i Laugen BSKs 3D-bane, hvor det ble skutt 37 mål. En nokså lang runde, hvor det kan være fint å legge inn en matpause midt i løypa. Tørke har gjort skogbunnen glatt i enkelte partier, og et par av skytterne valgte å teste brodder. Man kan velge å gå en kortere runde om man ønsker det.

Pris: 50,- per skytter.

Fra Vinstra gikk turen til Espedalen, her ble det satt opp camp i nærheten av Espedalen fjellkirke. Området er svært godt tilrettelagt for campingvogner og telt, med store sletter og en lang strandlinje. Pent og velholdt, med toaletter og søppelkasser tilgjengelig. Ta gjerne en titt på den særegne gravholmen ved fjellkirka, og restene etter nikkelverket.

Dag 2: Banen i Helvete Naturpark er en liten halvtime unna Espedalen fjellkirke, med tolv mål i bakkene ovenfor naturparken. Det er fin inndekning og lite stein her, og relativt korte avstander. Erfarne skyttere kan velge å øke avstanden til målene. Etter å ha gått banen, passer det med en tur ned i Nord-Europas største jettegryter, en tur som tar fra en halvtime til en time. Spennende formasjoner og gode fotomuligheter, med et par litt luftige, men godt sikrede utsiktspunkt på tur ned i selve grytene. Kafé og matservering i tilknytning til jettegrytene.

Pris: 60,- for en runde i banen, 60,- for en tur i jettegrytene (barn 30,-)

Gålå Booking har tolv mål på Gålå, hvor de fleste dyrene er fra 2018. Koselig bane i lettgått fjellterreng. Her er også avstandene nokså korte, så erfarne skyttere kan gjerne velge å skyte på lengre hold. Røsslyngsetra har matservering i trivelige lokaler om man blir sulten. Gålå Booking stenger klokka 18, så det kan lønne seg å være ute i litt god tid for å få gått både Helvete og Gålå på samme dag. Vær oppmerksom på at det i skrivende stund finnes flere jordvepsbol man kan støte på i løpet av runden. Vi fant bol ved mål 2, 5 og 11, og har fått tilbakemelding fra Gålå Booking om at de skal få gjort noe med det.

Pris: 50,- per skytter.

Dag 3: Lillehammer Bueskytteres bane på Ensby. 24 mål i variert og spennende terreng like nord for Lillehammer. Leirplass midt i banen, hvor det er fint å ta en pause og få litt påfyll av energi.

Pris: 100,- for voksne, 50,- for barn.

Tips til turen: Brodder fungerer bra også om sommeren der det er krevende terreng.

Ta med en fiskestang og ta noen kast i det sola går ned over Valdrestjønna.

Husk fiskekort, kan kjøpes på www.inatur.no.

Lyslenker i trærne omkring teltplassen gir god stemning.

Nok niste til lange dager i banene, og sjokolade til trøst om det er noen piler som blir ødelagt.

 

Tekst: Nina Andrea Standerholen

Foto: Eirik Russel-Roberts, Nina Andrea Standerholen, Aud Mari Brimi Fyrun, Lajla , Hilde Haldorhamn