Drammen Bueskyttere inviterte til sitt årlige stevne i Skoger 16. og 17. juni. Gjestfritt vertskap sørget for store områder til parkering, campingvogner og telt, noe som gjorde sitt til at mange av skytterne valgte å være på stedet fra fredag til søndag.

I år var det rekorddeltakelse med 110 påmeldte skyttere, som la til rette for god stemning, bueprat og skyting utover kvelden fredag og lørdag.

Varierende løype

Det var lagt vekt på stor variasjon i løypene, utnyttelse av lyse og skyggefulle steder, samt plassering av dyr i naturlige korridorer og ute på sletter. Det meste ble endret fra lørdag til søndag, og skytterne møtte en helt annen løype med nye utfordringer på søndagens stevne.

Det var tydelig at løypeleggerne hadde lagt ned mye arbeid og innsats i disse løypene, til stor glede for alle skytterne som deltok.

-Dette er nok kanskje den beste løypa jeg har gått i Norge, med en standard jeg har ønsket meg lenge. sa Eddie Øyen etter endt runde. Det er løper som dette man møter i internasjonale konkurranser, sier han.

Han fortalte også at denne løypa tilsvarer det man vil møte i Gøteborg. – Dette gir meg en pekepinn på hvordan jeg ligger an i forhold til konkurrentene jeg møter, sa han etter konkurransen. -Med den poengsummen jeg fikk her, ligger jeg rundt 20 plass i EM, avsluttet han.

Godt samarbeid

Løypeansvarlig Bjørn Otto Fjeldhaug i Drammen Bueskyttere sier følgende om årets løype: -I år har vi vært tre stykker som har laget løypa med litt dugnadshjelp. Eirik Russell-Roberts og Per Arne Nilsen har vært mine hjelpere.

Jeg har nok planlagt mesteparten av løypa selv med noen innspill fra Eirik og Per Arne.

Lyttet til skytterne

Videre forteller Bjørn Otto at han fulgte med på diskusjoner om banelegging på facebooksiden til 3D Archery Norway i forkant av stevnet, og i planleggingen av løypa lyttet han særlig til skyttere som stiller fra rød påle.

Det har blitt uttrykt et behov for lengre avstander, særlig med tanke på baner skytterne kan møte på store mesterskap. Med fokus på rød påle, førte det også til at blå og gul påle fikk gode utfordringer gjennom den krevende løypa.

-Det at Eddie Øyen takket for en fin og krevende løype med internasjonal standard, i plenum etter premieutdelinga var veldig stas”, sier Bjørn Otto. -Sikkerhet har vi også vært ekstra nøye med i år. Og jeg mener vi fikk til dette bedre enn tidligere.

En ting vi fikk tilbakemelding på var at noen av dyrene ikke var festet godt nok. Dette tar vi med oss som en erfaring rikere til neste år. Vi lærer noe nytt hver gang vi arrangerer stevne og vi setter pris på konstruktiv kritikk.

Varierende værutsikter

Været var stort sett på skytternes side, jevn temperatur og lettskyet på lørdag, mens søndagen var noe mer variert. De fleste skytterne rakk inn til skybruddet kom, og det ble tett befolket under teltet ved kiosken en periode.

Til og med en liten fugl søkte tilflukt sammen med skytterne- den fant et trygt sted på et kogger mens det regnet som verst.

Debuterte med stil

Juniorskytteren Ylva Hjelle fra Sportsklubben Vidar er tross sin unge alder en erfaren skytter. Denne helgen debuterte hun på rød påle i Compound elite, og tok førsteplass i dameklassen begge dager.

-Jeg likte stevnet i Drammen veldig godt, sier Ylva. Det var utfordrende med mange små mål på lange avstander, men jeg har forstått at denne løypa var ganske krevende. Overgangen fra blå til rød påle var overkommelig.

-Det vanskeligste var de små hjertene på lenger avstand enn jeg er vant til. Utfordringen og variasjonene på løypene og målene, pluss den sosiale sammenhengen er det jeg liker best ved 3D og felt.

Resultater fra konkurransene:

https://nor.service.ianseo.net/General/CompetitionDetail.php?Competition=2018086

https://nor.service.ianseo.net/General/CompetitionDetail.php?Competition=2018085

Tekst: Nina Andrea Standerholen/Linda Cathrine Herud

Foto: Bjørn Otto Fjeldhaug/Hilde Haldorhamn