Fristen for å melde interesse til internasjonal satsing i 2018, gikk ut 31. desember 2017. Totalt 10 ulike mesterskap ble lagt ut på NBFs nettsider i høst, hvorav et mesterskap er innen 3D.

Det er i følge utviklingsansvarlig i Norges bueskytterforbund, Jan Roger Skyttesæter meldt inn en rekordhøyt antall interesserte til å delta i uttak til 3D EM i Gøteborg i september. 40 skyttere har meldt interesse bare til dette mesterskapet. Det er det høyeste tallet noensinne. – I år er det høyere interesse for 3D mesterskapet enn det er for de andre mesterskapene, sier han.

2018 vil bli et år med hard konkurranse og mange som kommer til å kjempe om en plass i 3D kontingenten.

Uttakskrav 2018

Uttakingskomiteen i NBF har nå offentliggjort de Norske uttakskravene for de ulike internasjonale mesterskap i 2018.
Kravet er snitt per pil og skal tas på minst 24 mål. Kvalifiseringskrav kan kun tas en gang på hjemmebane. Alle krav må oppnås to ganger for å være kvalifisert til uttak.

For å kvalifisere seg til deltakelse i 3D EM i Gøteborg i september er det følgende krav som må være oppfylt for å komme med i betraktningen.

Compound Herrer 9,68
Compound Damer 8,37
Langbue Herrer 6,60
Langbue Damer 4,28
Instinktiv Herrer 7,32
Instinktiv Damer 5,37
Barebow Herrer 8,43
Barebow damer 6,61

Norge har lov til å stille med maksimalt tre skyttere i hver kategori, tre menn i hver klasse og tre kvinner i hver klasse. Totalt er det mulig å stille med 24 deltakere fra hvert land.

Det er utnevnt 2 lagledere, som gjør at 12 skyttere kan kvalifisere.

Husk å melde inn internasjonale resultater

Deltakere som ønsker å vise til resultater i internasjonale stevner utenfor Norge, må selv sørge for å melde inn disse resultatene til uttakskomiteen. – Dette er spesielt viktig å huske dette de siste 10 dagene før fristen til uttakskomiteen går ut, sier Skyttesæter. Det er en frist på 10 dager for stevnearrangører til å melde inn resultater og for å sikre at skytternes egne gode resultater teller, er det viktig att skytterne selv overholder denne fristen.
Foreløpig er det uklart hvordan uttakskomiteen vil se ut. Det skal velges inn nye medlemmer til styret og utvalg på Tinget i april. Første styremøte etter Tinget er 5.-6. mai, hvor styrer og utvalg konstitueres.
-Det vil sendes ut informasjon om styrer og utvalg så fort dette er på plass. Foreløpig er det derfor for tidlig å si hvem man skal sende resultater til, sier Skyttesæter.

Kvoter og egenfinansiering

Alle skyttere vil rangeres uavhengig av hvilken disiplin man stiller, kvinner og menn. Utvelgelsen til forbundets kvote og til egenfinansiering vil rangeres etter beste skytter totalt.

-Det er viktig å huske at kostnaden ved egenfinansiering vil ligge på omtrent det samme som tidligere år. Dette til tross for at EM er i Sverige, sier Skyttersæter. Han understreker at det er World Archery sammen med arrangøren som setter opp kostnadene ved arrangementet. -Vi er pålagt å benytte deltakerhotellene eller betale en merkostnad per deltaker dersom man velger et annet sted å bo, sier han.

Så fort vi har fått invitasjon og informasjon om mesterskapet, vil vi se nærmere på hvordan den norske kontingenten skal komme samlet til mesterskapet, fortsetter han. Med deltakere fra hele landet vil man se på det beste alternativet, og han utelukker ikke at buss kan være et alternativ fra f.eks Gardermoen med stoppesteder for deltakere som bor sydover. Men dette er ikke klarlagt enda, understreker Skyttersæter.

Landslagstøy

Leverandøren av landslagstøy holder stengt i juli, og det er derfor tatt høyde for dette i forbindelse med frister for å melde inn hvilke størrelser man ønsker. Det tar to måneder fra bestilling til levering. På denne måten ønsker forbundet å sikre at alle får representasjonsklær i god tid før avreise.

Tekst og foto: Hilde Haldorhamn