Det blir et annerledes 3D stevne når Goma inviterer til innendørs skyting 23. og 24. mars.

Dugnadsgjengen hos Goma IL Bueskytteravdelingen er godt igang med forberedelser til klubbens første innendørs 3D stevne. Det jobbes iherdig med å lage i stand kulisser til 3D målene som skal benyttes under stevnet i mars.

Kreative medlemmer

Her er inspirasjonen til målene hentet fra både eventyr, friluftslivets gleder og film. En av karakterene du finner i Nordvesthallen, er Rødhette og ulven. Det er jegere på tur, som blir overrasket av bjørn, mens de griller et villsvin.  

Beveren vil du finne i en dam i sitt naturlige habitat. Vaskebjørner og kråker er ådseletere og hva er vel mer naturlig enn å lage til en søppelhaug. I den mer urbane delen av løypa, kan du risikere å møte på en coyote. Denne vil du selvsagt finne i Coyote Ugly baren fra filmen med samme navn. 

Finaleskyting begge dager 

 – Vi satser på god kvalitet og forsøker å være litt kreativitet, sier leder i klubben Ivar Pedersen, men vi ønsker at det skal bli et godt gjennomført stevne og vi følger WA regelverket.

Det er fellesklasser for eliten, damer og herrer konkurrerer i samme bueklasse. De beste i hver klasse går videre til finaleskytinger som skjer etter endt stevne både lørdag og søndag.  

 Vinnere av finalene i eliteklassen lørdag og søndag, konkurrerer mot hverandre i en superfinale som er avsluttende for stevnet på søndag.

– Vi håper dette skal samle mange skyttere, sier Pedersen, og forteller at de har ekstra flotte premier til vinnerne søndag.  

Det blir et bevegelig mål på finaleskytingene, her har de funnet et smutthull i regelverket og sikrer at det skal være mulig å få dette godkjent. 

Bevegelige mål er kun i finalene, sier Pedersen. Siden stevnet er approbert er vi bevisst på hvordan det skal gjennomføres, sier han.

  Inspirert og inspisert

 Det var flere skyttere på Kanonjakta i Solør og her fikk de både inspirasjon og mulighet til å få litt erfaring med arrangementet.

– Det var viktig for oss å høste litt erfaring ved å delta på stevnet til Solør. På denne måten får vi mulighet til å justere ting før startskuddet for vårt stevne går, sier Pedersen.

Ung klubb i gammelt idrettslag 

IL Goma Bueskytteravdeling ble stiftet i 2014 og er ung klubb, med 30 aktive medlemmer. Bueskytteravdeligen er i et idrettslag som har holdt på i over 100 år.

Det er første gang de arrangerer et 3D stevne, og har håp om at det skal gi klubben flere medlemmer og vise fram hvilke muligheter bueskyttersporten har. 

Hvis vi klarer å få det til, vil vi holde muligheten åpen for at publikum kan komme innom og se og prøve seg, sier Pedersen.

Klubben holder til ute i havgapet, nærmere bestemt Kristiansund, hit kan du komme med fly, bil og båt. Det er gode muligheter for overnatting og det blir en bankett på lørdag kveld. 

 Påmeldingsfristen for stevnet går ut 10. mars. Så vær rask om du vil være med på dette.

Les mer på Vårpila

Hva skjer LØRDAG!

STEVNE Del 1 innledende runde
24 måls 3D bueskyting i Nordvesthallen
Alle approberte klasser.
Hvis antall deltakere i en klasse er færre enn 3, så kan klassene bli slått sammen.
Teknisk kontroll kl. 1000 – start kl. 1030
Del finaler. 8 beste i hver klasse.
Premiering av dagens delfinalevinnere.

BANKETT Dødeladen Restaurant kl. 1900. Middag kr 350.- (bindende påmelding)

Hva skjer SØNDAG!

STEVNE Del 2 Innledende runde
24 måls 3D bueskyting i Nordvesthallen
Alle approberte klasser
Hvis antall deltakere i en klasse er færre enn 3, så kan klassene bli slått sammen.
Teknisk kontroll kl. 1000 – start kl. 1030
Delfinaler De 8 beste etter søndagens innledende skyting
Premiering av dagens delfinalevinnere.
Super finale Delfinalevinnere i 5 eliteklasser. 3 dyr – 3 piler
Compund
Recurve
Instinkt
Barebow
Langbue

Hvordan registrere din PÅMELDING?

Påmeldings avgift
Senior: kr. 550.-
Junior: Kr. 400.-
2 dagers stevne
Kontonummer: 3930 23 60 239
Vipps nr. #52 76 58
Bruk vår mail [email protected] for påmelding.
Påmeldings frist : 10 mars 2019