Tønsberg bueskyttere holdt sin andre helg dette året med approbert stevne siste helgen i august. Det var 41 deltakere var med på denne konkurransen.

Stevnehelgen i mai ble en het potet etter at det ble kjent at resultatene var veldig mye høyere enn snittet på alle andre konkurranser denne våren.

Det var mange som fikk seg en positiv overraskelse på stevnet i mai. Noe som sikker var grunnlaget for at mange skyttere meldte seg til stevnet i august. For de som er med på kvalifisering til internasjonale mesterskap, er muligheten til å oppnå poeng viktig.

For andre kan det være en oppkjøring til NM som går av stabelen 1 og 2 september.

Utrygt

Sikkerheten rundt enkelte mål var ikke bra. En gruppe skyttere noterte resultatene på sitt mål da de oppdaget at skytter gikk og lette etter piler bak målet de akkurat hadde skutt mot. Gruppa som lette etter piler var to mål videre ut i løypa.

Dette målet var tilsvarende farlig, da det ble skutt mot det første målet og piler fra dette havnet rett bak dette når noen bommet. Det var også tilfelle ved et par andre mål. Det var også en del standplasser med dårlig plass til skytterne.

Gikk bra

Takket være oppmerksomme skyttere gikk dette bra likevel. Arrangøren fikk mange tilbakemeldinger på sikkerhetsbruddene og lovet å forbedre dette til dag to. En skytter valgte å trekke seg fra stevnedag to da frustrasjon over sikkerhetsrisikoen gikk kraftig ut over resultatene.

Forbedringer

Søndag var løypa lagt om. Det var helt tydelig at arrangøren hadde tatt skytterne på alvor og lagt stor vekt på sikkerhet og forbedret standplasser slik at det skulle være plass til to skyttere ved pålene.

-Det er andre gang i år vi har satt opp et 3D stevne i denne skogen, sier Heine Gerhard Vaagsbø i Tønsberg bueskyttere. Han innrømmer at de ikke har så lang erfaring med å sette løyper og var takknemlig for tilbakemeldingene som kom lørdag.

-Vi tar skytternes innspill på alvor, for det er den måten vi kan bli bedre på sier han. -Lørdag ettermiddag, gikk vi igjennom hele løypa på nytt. – Vi tegnet inn alle målene med skyteretninger på et topografisk kart for å sikre at alle mål var trygge i forhold til hverandre, sier han videre. Deretter var det en gjeng som gikk i gang med å flytte dyr, lage nye og forbedrede løypetraseer.

Gode tilbakemeldinger

-Jeg var den eneste som overnattet ved banen, sier Rolf Inge Bryne, Kristiansand Bueskyttere. -Jeg kan bekrefte at dugnadsgjengen jobbet helt til det ble mørkt på lørdagskvelden. Og de kom tidlig på søndag for å ta resten, sier Bryne. Her kan man ikke klage på innsatsen til klubben. Bryne konkluderte med at alt var på stell på søndag.

Også Eddie Øyen kunne bekrefte at det var en sikker løype søndag. Han deltok ikke lørdag, men var deltaker på stevnet i mai. – Jeg kom med kraftig kritikk sist gang jeg var her, både i forhold til løypa og hvordan denne var satt. De har fortsatt noe å strekke seg etter, og det var fremdeles noen mål som han mente var litt lite gjennomtenkte denne helgen.

-Det er ingen tvil om at Tønsberg vil lære og vil bli bedre, sier Linda Cathrine Herud, H.E.G. IL. – Jeg opplevde at de satt veldig pris på tilbakemeldinger både negative og positive og at de tok dette til etterretning og gjorde nødvendige tiltak for å utbedre det de hadde fått tilbakemelding på.

-De sa selv at de ikke ville bli bedre om de ikke fikk tilbakemelding på hva som er ikke er bra.

Klubb i endring

Tønsberg er en klubb som har hatt stor utskifting av medlemmer de siste årene, – dette har gjort at vi er nødt til å lære oss ting på nytt, sier Heine. -Den beste måten å lære på er å arrangere, og vi tar imot alle råd og innspill vi kan få for å bli bedre sier han.

Stevnedag to fikk en mye bedre kritikk enn dag en. Dette er en klubb som fortsatt har en del å lære på å arrangere 3D stevner. Med en så god holdning til innspill og konstruktive tilbakemeldinger, er dette en klubb som går foran som et godt eksempel for andre klubber som er ferske på løypelegging for 3D.

Sikkerhet er det viktigste i 3D og feltskyting og må tas på alvor. – Vi har fått en del bekymringsmeldinger om sikkerheten rundt våre felt og 3D stevner, skriver generalsekretær, Jan Roger Skytterseter på forbundets nettsider. -Og det understrekes at det er viktig at alle i klubben er klar over disse punktene.

Retningslinjer for sikkerhet finner klubbene på denne linken:

http://bueskyting.no/index.php/41-hjem/2567-sikkerhet-ved-3d-felt-stevner

Det er mange klubber som sitter på god kunnskap om løypelegging og som mer enn gjerne deler denne med andre.

Resultater dag 1

Resultater dag 2

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Eirik Russel-Roberts