Flere og flere får øynene opp for 3D skyting. Det har også Fana Bueskytterklubb, som nå inviterer til klubbens første approberte 3D stevne i midten av mai.

Kjerstin Hoff, leder i klubben kan love en helt ny og utfordrende bane i Kismul. –Vi er så heldige at  verdensmester i 3D fra 2015, Per Ivar Pahlm, meldte overgang fra Bergen Bueskyttere til Fana i høst, sier hun.

-Per Ivar hadde ansvaret for naboklubbens 3D løype i Hausdalen. Med den erfaringen var det naturlig å tilby han oppgaven med å lede oppsettet av en 3D bane for Fana også, fortsetter hun.

Spennende dyr

Klubben har gått til anskaffelse av helt nye dyr som skal dekke behovet en godkjent løype må ha.

Mange av dyrene er levert av en annen produsent enn de fleste andre klubbene i Norge, og både Per Ivar Pahlm og Kjerstin Hoff er spente på kvalitet og utforming.

Idyllisk skogsområde

-Løypa kommer til å bli lagt i et flott skogsområde i Kismul, med furutrær og blåbærlyng rett i nærheten av idylliske Kalandsvatnet, sier Per Ivar Pahlm.

Det er et relativt flatt område, ganske ulikt det området han er kjent med fra Hausdalen. – Her får du en veldig god følelse når du er ute i skogen, sier han og forsikrer at alle skal få utfordringer.

Det har vært befaring i området som skal huse 3D løypa, og Pahlm regner med at løypetraseen vil være ferdig i løpet av april. Klubben disponerer det samme området til utendørs skiveskyting i sommersesongen.

Arrangøren håper det bli god oppslutning om stevnet,som blir det første 3D stevnet i klubbens historie. Det blir mulig for å overnatte ved banen, og det blir sosialt med grilling og uformell skytekonkurranse om kvelden. Det sosiale rundt 3D er vel så viktig som gode poengsummer, understreker Hoff.

Vokser raskt

På to år har klubben vokst i rekordfart. Kjerstin og mannen Victor Hoff etablerte klubben i 2015. De startet opp med ti medlemmer. Nå har medlemstallet passert 100. Det er recurveskyttere som dominerer, men alle de andre klassene er også godt representert.

Medlemmene er i hovedsak fra Fana i Bergen og Os. Fana Bueskytterklubb er en klubb for alle som driver med bueskyting, eller har lyst å begynne med bueskyting. Klubben har aktivitetsledere og trenere som driver opplæring på flere nivåer. Vår og høst holder de introduksjonskurs for nybegynnere og tilbyr et allerede godt innarbeidet kursopplegg.

Miljø er viktig

Klubben er kjent for å ha et godt sosialt miljø på tvers av klasser og alder. –Vi ønsker å holde på det gode miljøet vi har i klubben, sier Hoff, og understreker at en av grunnene til å ha samlet både skive og 3D løypa vil forsterke dette.

-Vi har mange medlemmer og ønsker at disse skal få et bredt tilbud. For Hoff mener det er viktig at alle blir kjent med mulighetene som finnes innenfor ulike grener, og at alle får utfordringer de både vokser på og trives med.

https://nor.service.ianseo.net/Competitions/2018/2018171/Invitation.pdf

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Frank Baller