2018 European 3D Archery Championship vil introdusere en ny elimineringsmetode, der utøvernes prestasjon under kvalifikasjonen blir tatt i betraktning.

Dette var ikke tilfelle med det foregående elimineringsmetoden, da alle bueskyttere som kom videre til eliminasjonene, startet fra null, noe som betyr at deres kvalifikasjonspoeng ikke gjorde noe for resten av konkurransen, på godt og vondt.

De 16 beste til kvalifisering

Frem til dette mesterskapet besto elimineringen av to runder. 16 bueskyttere avanserte fra kvalifikasjonen til den første elimineringsrunden, hvor de skjøt på 12 mål og de 8 bueskytterne med de høyeste resultatene gikk videre til andre runde.

Der skjøt de 8 mål og de 4 beste skytterne gikk videre til semifinalen. Men fra dette mesterskapet vil skyttere som klarer seg godt i kvalifikasjonen, høste nytte av det: de to toppkvalifiseringene i hver divisjon vil automatisk få plass i semifinalen, mens de følgende 20 kvalifiserte rangeres i en startposisjon etter hvor de ligger på resultatlistene.  Jo høyere deres rangering, desto kortere vei til medaljekamper.

Deles i grupper fra A-D

De 20 beste skytterne vil bli delt inn i fire grupper, som hver består av fem bueskyttere. Den bueskytter med laveste rangeringen i hver gruppe, skyter mot bueskytteren med den nest laveste rangen i en head-to-head-kamp (H2H).

De vil skyte en pil per mål på seks mål, målet å være å samle en høyere totalpoeng enn motstanderens. Den tapende bueskytteren blir eliminert mens vinneren vil fortsette å skyte mot en bueskytter med høyere rang. Vinneren av den kampen vil møte en enda høyere rangert bueskytter, taperen vil være ute, og så videre.

Vinnere elimineres videre

Vinneren av den siste kampen i hvert gruppe vil være vinneren av sin gruppe. Til syvende og sist vil de fire gruppevinnere gå til eliminering mot en annen av disse vinnerne. Vinneren av gruppe A vil møte vinneren av gruppe B og gruppe C-vinneren vil skyte mot gruppe D-vinneren. Sytterne som vinner disse kampene vil få de siste to semifinale plassene.

Gull og bronsjefinaler

Vinneren av gruppe AB vil skyte mot den som er kvalifisert som nest best, mens vinneren av gruppe CD vil skyte mot den som vant kvalifikasjonsrundene. Vinnere av hver av disse klassene vil gå videre til gullfinale, mens de resterende to vil sloss om en bronsjeplass.

Følg med på https://www.3dec2018.se/

 

Jeg syns at dette er en etterlengtet modell som belønner god skyting i kvalifiseringsrundene. Tidligere har det ikke vært noen forskjell på om du kvalifiserer som nr. 1 eller nr. 16 så lenge du er over kutten. Med denne modellen vil du være garantert semifinaleplass (?) Hvis du kvalifiserer blant topp 2, og jo høyere opp du er jo “lettere” blir veien mot gullet. Det er et mer intenst opplegg i forhold til før som stiller krav til arrangør men samtidig blir det mer publikumsvennlig og spennende enn før da man starter head to head matchene allerede i første runde etter kvalifiseringen. Noe spent på kvartfinalene i compound da det skal bare skytes på 4 mål, så jeg spår mange shootoffs der. Men til syvende og sist syns jeg dette er et opplegg som belønner den beste 3D skytteren

Eivind Lie

Compound, Herrer

Helt enig med det Eivind skriver. Dette er en god modell for å kåre den best skytteren, og det er publikumsvennlig.

Ola Klåpbakken

Instinkt, Herre

For de som liker dueller, er dette en fordel, i tillegg ser det ut til at 20 kan kvalifisere seg – mot 16 før. Er spent på gjennomføringen, da det blir en del dueller. Ved compound blir det helt sikkert en del shootoff også

Liv Lien

Instinkt Dame