Kun kort tid igjen til det arrangeres stevne på Harøya igjen. En idyllisk men også værhard plass ute i havgapet vest for Molde.

Harøy bogeskyttarlag kan love en utfordrende løype med 30 mål, lørdag. Dette stevnet er approbert og tellende for uttak.  Løypetraseen som benyttes er bare i bruk under Norwegian open. Men det ligger på det samme området fra år til år. Et stykke fra den løypa klubben benytter til trening.  – Vi bytter ut dyr, avstander og legger inn noen nye utfordringer hvert år, sider Åshild Sandøy Surowiec fra Harøy bogeskytarlag.

Badebukse bør være med

Noen av målene på denne løypa er plassert slik at utfordringene er mer på det mentale plan enn på det tekniske. Med et mål foran deg og havet som bakgrunn kan dette fort legge lokk på hvordan du gjennomfører skuddet. Resultatet blir ofte at pilene flyr forbi målet, og det kan resultere i en svømmetur for å innhente det som er mistet.

Vikingstien

Søndag blir det mulig å møte utfordringene i Vikingstien. Denne løypa har helt andre regler enn det man finner andre steder. – Med gullgåsa, obelisken, dragehjertet og vikingene, vil du få en helt spesiell opplevelse, sier Surowiec. -Dragehjertet ligger mellom steiner og gir 25 poeng dersom du treffer. Misser du på denne vil du måtte regne med å miste en pil, sier hun. I år har de laget en pin til de som treffer hjertet.

-Vi vet at det helt sikkert ville kommet flere deltaker om vi hadde lagt opp til to dager med approberte stevner, sier Surowiec. –Men det er litt begrenset hvor mange vi har plass til også, og hvordan vi da hadde klart å gjennomføre dette, sier hun. Harøy Bogeskyttarlag har i underkant av 30 medlemmer og det kreves en god del av alle medlemmene for å kunne arrangere stevne.

Sosialt

Det har blitt en tradisjon å servere mat og lage til sosiale aktiviteter på lørdag kveld. For arrangørklubben er det viktig at det blir en god opplevelse for alle. – Det er ikke så mye annet å finne på her, så vi må ta godt vare på de som reiser langt for å bli med på dette stevnet, sier hun.

Påmeldte

Så langt er det påmeldt 47 deltakere og den største klassen er instinktskytter. Så mange som 29 av de påmeldte stiller i denne klassen. Deretter kommer Barebow med 9 og langbue med 7. Compund og buejegere er det en i hver klasse. Surowiec kan fortelle at det har vært en del internasjonal deltakelse tidligere. I år er det en delegasjon på syv deltakere fra Sverige som stiller.

Det er alltid noen som melder seg på den siste uken. – Vi tar imot påmeldinger så lenge det er plass sier hun. Men understreker at det helst vil at man skal holde fristen for påmeldinger.

Siste frist for å melde seg på Norwegian open i dag, 15. mai. Link til påmelding finner du her: http://no3darchery.no

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Harøy Bogeskyttarlag