Røros har nok en gang fått tildelt Norgesmesterskapet i 3D. Norge bueskytterforbund offentliggjorde i dag forbundsstyrets godkjenning av søknaden fra HEG IL om å få arrangementet tilbake til Røros 1. og 2. september.

– Det er med stor glede vi kan få invitere 3D-Norge til Røros og Galåen i år også. Vi er stolte og ydmyke over å få tillit til å arrangere NM enda en gang, sier Olav Bukkvoll, leder av bueskyttergruppa i HEG IL.

-Vi må ha gjort noe riktig under fjorårets mesterskap, siden vi får arrangere dette igjen for andre året på rad, sier Bukkvoll.

Fornøyde deltakere

Underveis i fjorårets konkurranse så arrangøren at skytterne koste seg og det var bare store smil å se. Ifølge Bukkvoll ble det nesten vedtatt under finaleskytingen på søndagen at de skulle ta på seg NM i 2018. -Da måtte vi høre etter da. Når vi fikk et hyggelig overskudd i tillegg så var det ikke så mye å tenke på, fortsetter han.

Mesterskapet i fjor gikk over all forventning, med tanke på at det var HEG ILs første store stevne. De små feilene vi gjorde sist skal vi få rettet på, sier lederen i bueskyttergruppa, – Og det som var bra skal vi gjøre enda bedre, forsikrer han.

Ny løype til NM

Idrettslaget har ikke startet planleggingen av løypa enda, men Bukkvold regner med at hele løypa blir gjort om. -Vi har mye terreng å ta av, og selv om det ikke er så bratt, skal det nok bli en spennende og krevende løype i år også, sier han.

Rekorddeltakelse

Det var rekordstor deltagelse med 146 påmeldte i fjorårets NM. Litt flere enn de hadde håpet skulle melde seg på. NM komiteen håper på enda flere deltakere i år og kan forsikre at de har god plass til en økning.

Bankett

Suksessen med en bankett på lørdagskvelden blir gjentatt i år også, med håp om at enda flere vil være sosiale utenfor løypa. Med hele 75 til bords, ble de positivt overrasket sist. Det plass til mange fler. -Vi har ikke så mye mer å komme med av informasjon enda, sier Bukkvoll, men vi har sendt mail og bestilt fint vær. Uansett skal vi forsøke å skape et fantastisk NM i år også avslutter han.

Link til påmeldingsskjema finner du her: http://www.bueskyting.no/index.php/stevner/norske-mesterskap/nm-3d-2018-heg-il/2540-invitasjon-til-nm-3d-2018-pa-roros

Tekst: Olav Bukkvoll/Hilde Haldorhamn

Foto:  Ingrid Hemming