Da var NM 3D over for denne gang.

Et NM som kan oppsummeres med flott vær, blide deltagere, krevende løyper og mange spennende finaler. Det vil si en meget vellykket helg på alle måter, der skyttere og følge har kost seg på Røros og i Galåen.

Været bestilte jeg i god tid, og det ble levert til eksakt riktig tid. At vi har fått så fint vær to år på rad er et under, men høsten på Røros er som regel meget fin.

Når det gjelder arrangementdelen så tror jeg det gikk på skinner igjennom hele helgen. Var litt spent på om det ble mye venting ettersom det var hele 14 ventegrupper, men stort sett så gikk det vel ganske greit. Så det hopet seg opp et par plasser til tider, men det løste seg ganske greit opp igjen.

Finaleskytingen både lørdag og søndag gikk utrolig glatt, og vi var klare til premieutdeling til anslått tid i programmet. Ikke verst med så mange finaler som skulle gjennomføres.

Det vi var mest spent på var bruken av terminalene ute i skogen, noe jeg personlig var meget skeptisk til. Dette hadde jeg ikke så stor tro på at de skulle få til å fungere, og dette ga jeg også uttrykk for til sekretæriatet i forkant av NM. Det fungerte vel ganske bra, og det var bra å få prøvd det ut i skogen. Da kan det bare bli bedre til neste gang.

Vi har stort sett fått bare skryt for alt gjennom hele helgen, alt fra parkering, kiosk, vertskap, området, banemannskap og løype.

Det siste har det kommet noen reaksjoner på nå i ettertid, når det gjelder vanskelighetsgraden på løypa. Vi har jo så flatt og enkelt terreng, så jeg er litt overrasket. Jeg har fått med meg litt klaging på for lette løyper tidligere i år, og når det kommer en krevende NM-løype kommer klaging på det motsatte.

Det var bare smil og tommel opp fra dommerne etter befaringen av løypa,  Xiuzhi kom til og med med begge tomlene i været. Vi spurte om vi skulle opp med backstop bak dyrene ut mot elva og fikk beskjed om at det ikke var nødvendig. Det ville ha tatt bort det phsykologiske momentet med noen av målene.

Selvfølgelig skal en NM-løype være litt mer krevende enn løype i et approbert stevne. Vi fikk utrolig mye skryt av løypa under helgen og mange spørsmål om vi skal søke på NM neste år, for folket vil til Galåen igjen.

NM søker vi nok ikke neste år, men jeg tenker dere får muligheten til en eller to helger neste år, og da i litt snillere løyper.

H.E.G.IL- Bueskyttergruppe takker alle skyttere med følge for to år med fantastisk selskap og kappestrid i skogen i Galåen. Dette har vært en veldig bratt læringskurve for oss, men jeg tror vi har levert to godkjente NM 3D.

Vi ønsker alle velkommen tilbake ved en annen anledning, vi skal forsøke å få det like hyggelig da også.

Olav Bukkvoll

NM-general

 

Resultater NM 3D Galåen 2018

Avstander NM 3D Galåen 2018

Bilder finner dere på 3Darchery norway på facebook