Haustjakta samlet over 90 skyttere totalt. Ny rekord i følge Odd Lillesæter i Laugen.

De siste par årene har det vært ca 60 skyttere, så dette var deltagerrekord på Haustjakta. Det var 86-87 på startlinjen lørdag og søndag rundt 77.

– Vi forventet vel en 40-50 skyttere nå på slutten av sesongen, sier Lillesæter. – Løypa gikk i samme trasé som på vårjakta, men det ble stokket om på dyrene og avstandene selvsagt, fortsetter han.

Forberedelser

Laugen hadde en dugnad før EM der løypetraséen ble ryddet og klargjort, noen endringer ble det også foretatt mens tre av Laugens medlemmer deltok på EM.
Avstandene ble tatt ut øyemål og kontrollert med avstandsmåler. Ingen av pålene var over maks avstand.

Endringer til søndag

Løypa på søndag ble satt lørdag rett etter stevnet var ferdig.  Sammen med Svein Hermansson gikk Odd Lillesæter runden på lørdag ettermiddag og bygget om løypen til søndag. Lillesæter satte nye avstander.

-Vi har hatt høstjakta i mange år , jeg kan ikke huske hvor mange, men det er første gangen den er approbert, sier Lillesæter.  Det har tidligere vært en mer uhøytidelig avslutning på sesongen.

Nå som uttaket går hele høsten og så mange tar turen opp til Vinstra, blir det nok en tradisjon med approbert høstjakt i årene som kommer.

Fornuftig og god løype

-Det jeg kan si er at vi alle er veldig fornøyd med stevnet, og alle skyttere jeg snakket med var godt fornøyd, sier Ola Klåpbakken.
-Jeg skjøt bare lørdag, sier Klåpbakken, men fikk da inntrykk av at vanskelighetsgrad i løypen var fornuftig. -Det kunne nok vært noe mer backstop på noen blinker, men der må vi nok skylde litt på at vi hadde litt tidspress før stevnet, sier han.

Sikkerhet og utfordring

Det var et par mål som med fordel kunne hatt en ekstra bacstopp og et sikkerhetsnett. Det var ikke direkte fare for skyttere på neste mål, men pilbanen på et av målene dreide dramatisk til siden da en av skytterne bommet.

Løypa var satt på en fornuftig måte og det var gode utfordringer fra alle påler. En av de løypene med mest variasjoner i både vanskelighetsgrad, men også utnyttelse av terrenget.

Tekst og Foto: Hilde Haldorhamn

Resultater lørdag
Resultater søndag