Så fort utendørssesongen for 3D er over, er de fleste klubbene igang med skivetrening og skivestevner.

Det blir en lang sesong innendørs og mange føler en sterk trang til å komme ut igjen på våren.

Noen av våre klubber i Norge har åpen 3D bane hele året, lite snø og høye temperaturer gjør dette mulig. Men det er ikke mulighet for dette overalt i vårt bueland. Siste approberte 3D stevne denne høsten ble holdt 27. oktober i Surnadal.

Innendørs 3D stevne

I Ain-området i Øst-Frankrike, ligger det en liten by St. Vulbas med ca 1000 innbyggere. Byen har en liten bueskytterklubb med 15 aktive bueskyttere. Denne klubben har nå for andre året på rad, holdt et innendørs 3D stevne, med stor suksess.

I år var det 95 påmeldte skytter tilsammen lørdag og søndag 3. og 4. november. Første gang det ble arrangert var i 2017, da med 65 deltakere. -Jeg var litt sent ute med invitasjonen til stevnet i år, sier Laurianne Debard. Hun tror det ville kommet enda flere om hun hadde fått ut invitasjonen tidligere.

-Dette er ikke en skytebane vi har permanent sier Debard, men vi har lyst til å sette opp dette om et år igjen, sier hun.

Utenlandsk deltakelse

Det var flest franskmenn med i konkurransen, men også en italiener og tre sveitsiske skytter var blant deltakerne. Laureanne ønsker enda flere utenlandske bueskyttere velkommen i 2019.

Alle målene tilhører den lille klubben, og byens næringsliv har levert dekorasjoner og utstyr for at de skulle få et mer realistisk miljø for de ulike dyrene.

Ung klubb

“Les archers de la plaine – Saint-Vulbas” er en ung klubb, som ble startet for fire år siden av Leurianne og hennes mann. -Vi ønsker ikke å være en stor klubb, men vil at alle våre medlemmer skal få den hjelp og støtte de trenger, samtidig som vi selv skal ha mulighet til å skyte så mye vi ønsker. Hele familien er engasjert i bueskytterklubben.

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: St. Vulbas Les Archer de la plaine