De norske damene i instinktklassen kapret de tre beste plassene under Danish Open, pinsehelgen.

Liv Lien, Laugen ble beste norske i denne klassen, etterfulgt av Linda Cathrine Herud, H. E. G. IL på andre plass, og Hilde Haldorhamn, Drammen bueskyttere på tredje plass. 

Flere norske i finaler 

Det var flere norske i finaleskytingene, mange av dem ble avgjort i spennede dueller. Langbueskytter Knut Nergaard, Drammen bueskyttere, gjentok bragden fra 2018 og vant masterklassen i langbue herrer.

 Langbue herre elite

Per Ivar Pahlm, Fjordane Bogeskyttarlag, stilte i eliteklassen i langbue og lå likt med sin konkurrent i bronsefinalen og måtte ut i en shootoff mot Anders Skjødt, Favrskov Bueskyttere. Det endte med seier til Skjødt. Kristian Hansen fra Klepp bueskyttere endte på en femte plass i denne klassen. Stein Anzjøen, Klepp  og Ove Erdal, Hardanger Bogeskyttarklubb klarte ikke å kvalifisere seg til eliminiasjonsrunden i år.

Instinkt herre elite

Instinkt elite herre stilte det en stor gruppe fra Norge. Men det var bare Terje Bakke fra Kvinnherad bogeskytterklubb og Øystein Larsen, Solør bueskyttere, som kom til eliminering, Larsen endte på sjette plass. Bakke tapte dessverre kampen om bronse mot regjerende europamester Frank Christiansen fra Aabenraa bueskytte laug, og ble nummer fire.

Compound herrer elite

I compound herreklassen var det bare Eddie Øyen, Laugen som klarte å kvalifisere seg til eliminiasjon. Han møtte den danske skytteren Stig Andersen, Arcus  som gikk av med seieren i bronsefinalen. Øyen endte dermed på en fjerde plass.

Rot med klasser og premiering

Det var også mange andre gode prestasjoner av de norske deltakerne, men dessverre var det ikke alle klasser som fikk delta i finaleskytingen. 

Barebowklassene i elite både dame og herre, ble det mye rot med poengsummene dag to. Skytterne konkurrerte om høyere poengsummer, men dessverre ble de fordelt i to ulike løyper, og de konkurrerte derfor ikke under like forhold. 

Beste norske i barebow master var Jørn Hovland, Drammen bueskyttere som fikk sølv.  I dameklassen får Janne Brandtzæg, Bergen bueskyttere Norway, tildelt bronsemedalje i etterkant av stevne, Tina Helene Lernons Henriksen, Drammen bueskytter kom på en fjerde plass.

Åshild Sandøy Surowiec Harøy Bogeskytarlag, var vinner i langbueklassen for dame master og får tildelt gullmedalje. 

Resultatlister ligger på Nørre Snedes egen klubbside og kan lastes ned her

 40 mål med internasjonal Matching

Danish Open er en årlig konkurranse hvor det kommer bueskyttere fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og mange flere europeiske land. Dette er et stevne som huser mange av de beste skytterne i Europa. 

Konkurransedagen er lang, med oppstart veldig tidlig lørdag. 40 mål skal skytes og det er ikke mange andre baner og konkurranser du har mulighet til å oppleve dette.

Første dag er det en kvalifiseringsrunde, hvor de seks beste skytterne går videre til eliminering dag to. Alle skyttere som ligger lenger nede på resultatlistene, vil konkurrere om en bedre plassering enn det de har fra før. DVS, de skyter en pil i hvert mål, totalt 14 mål dag to. Mens de seks beste skytterne i hver kategori, skyter en elimineringsrunde, hvor de samler poeng på 12 dyr. En pil i hvert dyr. De fire beste konkurrerer i finaleskytinger hvor det skal kåres en vinner.

Det er i overkant 250 skyttere som deltar i denne konkurransen hvert år. Og i år var det 40 norske som reiste over grensen for å oppleve dette.

Bilder fra Danish Open 2019 finner du her

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Renée M. Svendsen