Uttakskomiteen vil ikke godkjenne resultater fra et stevne på 2 X 12 mål, som skytes i samme bane. Det gjelder også selv om avstandene mellom rundene endres.

–Dette er viktig informasjon for både arrangørklubber og skyttere som ønsker å kvalifisere seg til internasjonal deltakelse, sier Jan Roger Skytteseter, generalsekretær i NBF.

Hendvendelse fra skytter

Forbundet fikk et spørsmål vedrørende regelverket for denne type stevne, og sendte denne henvendelsen videre til uttakskomiteen for en utredning. Denne har begrunnet saken med at det ikke skal være mulighet til å ha fordel av et stevne hvor man lett kan kjenne igjen avstander ved små endringer av løypa.

Dersom det er to forskjellige baner, er det ikke noe i veien for å bruke stevnet også som kvalifiseringsstevne.

Viktig informasjon

-Dette er en viktig opplysning for de som skal arrangere stevner, og ikke minst for de skyttere som planlegger hvor de skal delta for å kvalifisere seg, sier Skytterseter.

Det er stor reiseaktivitet på skyttere som ønsker å kvalifisere seg til EM i Gøteborg og forbundskontoret understreker at med denne informasjonen, vil det være opp til hver enkelt skytter å delta på stevner som ikke vil telle med i uttaket.

Denne informasjonen skal nå være sendt ut til alle landets klubber.

Tekst: Hilde Haldorhamn/Norges Bueskytterforbund

Foto: Ivar Rasch