Nordland Bueskytterkrets inviterer bueskyttervenner fra fjern og nær til konkurranser, fagprat og sosial forbrødring på ærverdige Skogvoktergården på Storjord i Saltdal.

I år er det 13 år siden kretsen startet med barmarksamlingene på Storjord. Arrangementet er et samarbeid mellom klubbene i kretsen.

Storjord et av de mest nedbørfattige steder i landsdelen og arrangøren har stor tro på at det blir bra skyttervær. I forhold til sydligere strøk, har Nordland litt kjøligere stevnetemperatur på denne årstiden og arrangøren håper på temperaturer over 10 grader.

Skogvoktergården er samlingsstedet for stevnet og det vil være overnatting både ute og inne.

Adelskalenderen

Tradisjonen tor vil det vil bli delt ut 5-årsmedaljer til de skytterne som stiller på stevnet for 5 gang. Dette er kretsens Adelskalender og dette er en gjev utmerkelse å få.

God oppslutning

I år er det påmeldt 35 skyttere til 3D-stevnet. Løypa legges opp i området rundt Skobvoktergården, og settes opp forskjellig fra år til år.

De fleste deltakerne overnatter på området, enten inne i selve gården, eller i boil/vogn/telt. Og de fleste fra fredag til søndag, slik at de får med seg både skiveskyting på lørdag og 3D på søndag, med tilhørende sosiale aktiviteter imellom. Dette er årets høydepunkt for skyttere i kretsen, og det arrangementet med klart flest deltakere.

Tekst: Geir Klingenberg/ Hilde Haldorhamn

Foto: Nordland bueskytterkrets