I strålende sommervær inviterte Tønsberg og Omegn bueskyttere til dobbelt 3D-stevne på Nauen 26.-27. mai.

Tønsberg-klubben hadde egentlig planlagt et 2 x 12-måls stevne, men etter at det ble klart i april at uttakskomiteen ikke vil godkjenne resultater fra et slikt stevne som skytes i samme bane, hev Tønsberg seg rundt og laget en 24-måls løype.

– Tønsberg bueskyttere gjorde en super jobb og la om til 24 mål på kort varsel. De brukte det de hadde av dyr og terreng, og noen av målene var veldig utfordrende. Det var lett å feilvurdere avstanden i dette terrenget. Søndag var det jo flere som slet med grisen på kort hold, og noen av dyrene på de lengste holdene var veldig lure, sier Inger Fjeldstad Edvardsen fra Hvaler IL bueskyttere.

Satser på 3D og felt

Løypa på Nauen ligger i et skogsområde med gode muligheter for varierte mål. Skytterne hadde nok kanskje ønsket seg noen mindre dyr, men Tønsberg-klubben er inne i et godt driv nå, og vil satse mer på 3D i årene fremover. Det er også planer om en feltbane i samme område.

-Vi er generelt fornøyd med gjennomføringen i helga, og får mer og mer kunnskap innen 3D. Denne helgen var enormt lærerik for vår del. Klubben har gjennom strategisk og bevisst satsing fått frem en god junioravdeling, en del av de stortrives med å gå ut i marka, så gjennomføring av 3D-stevner vil stå på programmet også i årene som kommer, sier Heine Gerhard Vaagsbø, som forteller at neste stevnehelg er 25. og 26. august, der lørdagen også er gjeldende regionmesterskap i 3D.

Sikkerhet på alvor

Løypa var vesentlig endret fra lørdag til søndag, ikke bare med endrede avstander, men også mange nye mål. Lørdagen var det et kanskje særlig et mål der sikkerhetssonen nok ikke var helt optimal, men dette var endret til søndagen.

Vaagsbø og resten av Tønsberg-gjengen takker også både dommer og skyttere.

-En stor takk til hoveddommer Rune Edvardsen med sitt gode humør og ikke minst gode ideer frem til neste stevne, samt en stor takk til skytterne som tok seg tid til å bli med, sier han.

Været sto til alle forventninger, som stort sett over hele landet, med nærmere 30 varmegrader i skyggen, kan man ikke klage. Det er en utfordring i seg selv å takle det. Et tips til Tønsberg til neste gang, er å sette opp et par vannstasjoner underveis.

Vi takker Tønsberg for et godt stevne, og gleder oss til å komme tilbake!

Tekst og foto: Linda Cathrine Herud