Vårjakta på Vinstra ble et arrangement i strålende sol og godt vårvær. 96 skyttere stilte til start lørdag og 79 startene på søndag. Stevnet ble avholdt i Laugens 3D-bane.

Løypa ligger på morenerygger i solsiden sør for Vinstra, og snøsmeltingen startet virkelig denne helga, noe som bød på ekstra utfordringer både for arrangøren og tilreisende skyttere. I løpet av natt til lørdag var tilkomsten til skytterhuset blitt oversvømt, men med god hjelp fra et lokalt gartneri og positive naboer rundt bana løste det seg, og alle fikk parkert. Laugen bueskytterklubb vil rette en stor takk til disse, som på kort varsel uforbeholdent stilte sine egne områder til disposisjon for skytterne.

Krevende terreng

Løypa er lagt i nokså krevende terreng, og med snøsmelting og partier med is, var det nødvendig med brodder. Skytterne ble oppfordret til å ta det rolig uti løypa og komme trygt tilbake til skytterhuset etter endt dag. Oppfordringen ble fulgt, og alle så ut til å ha fine dager i strålende solskinn.

Selve løypetraseen var lik begge dager, men det ble foretatt en del endringer på avstander og dyr mellom dagene, slik at skytterne fikk variasjon. Vanskelighetsgraden var omtrent gjennomsnittlig, og det var lagt vekt på at både nye og erfarne skyttere skulle få gode opplevelser og spennende utfordringer i banen.

Varierende vanskelighetsgrad

3D-løypa bød på mange utfordringer, ikke bare med hensyn til terreng, men også de store variasjonene på avstander. Mange opplevde at målene på de korteste avstandene ga størst utfordring. Erfaringen fra 2017 viser at de fleste løypetraseer hadde lange avstander til målene. Men det er like viktig å sette mål som også utfordrer skyttere på nært hold.

Fin start

Vårjakta har vært et stevne som ofte trekker en del ferske skyttere i tillegg til de erfarne, og slik var det også i år. Noen har deltatt på ett eller to stevner tidligere, og andre har ingen erfaring.

Puljene som var satt opp i år, var en god blanding av ung og gammel. Variasjonen i gruppene er med på å skjerpe alle skyttere. Noe som gjør at flere blir kjent med hverandre og at innsatsen til den enkelte skytter skjerpes. Vel gjennomført.

Det er ingen tvil om at utmarsjen til postene på Vinstra er det noen og enhver som får kjent på både skyteform og kondisjon. Nå er sesongen i gang for alvor, og de aller fleste vil treffe igjen skytterkolleger og konkurrenter utover i sesongen.

Resultatlistene finner du her: https://sites.google.com/site/laugenbsk/news/paameldtevaarjakta14og15april

Tekst: Nina Andrea Standerholen/Hilde Haldorhamn

Foto: Odd Lillesetæter/Hilde Haldorhamn