Det er en knapp uke til neste 3D stevne. Det første i 2018 uten fare for snø og det er det Harøy Bogeskytarlag som står for.

Ifølge Daniel Finnøy, leder i klubben, er det litt lite påmeldte skyttere, men han regner med at det kommer noen etternølere.

Konkurransen er approbert og det skytes 24 mål lørdag og tilsvarende søndag. Dette er en av stevnene som er tellende for de som kvalifiserer seg til EM uttaket i Gøteborg.

Teknisk kontroll er kl. 11.00 begge dager og start kl. 12.00.

Harøy ligger ute i havgapet, vest for Molde og er Sandøy kommunes administrasjonssenter. En øy uten bruforbindelse men godt dekket med ferjetilbud.

Norwegian open

Harøy Bogeskytarlag er nok mest kjent for konkurransen Norwegian Open, som de siste årene har samlet rundt 50 deltakere i snitt og har blitt arrangert første helga i juli.

I år er stevnet flyttet til første helga i juni. En måned tidligere enn det vanligvis arrangeres. Lørdag er det approbert 30 måls runde med finaleskyting.

Finaleskytingen er med de 4 beste i hver klasse lørdag kveld. Vandrepokal i klasser med mer enn 8 deltakere, pokalen tildeles vinneren permanent etter tre seiere.

Vikingstien

Søndag blir det en runde i vikingstien. Dette er en løype utenom de vanlige og teller ikke med i noe uttak, men er en løype som gir en spesiell opplevelse man ikke får andre steder. Reglene er også spesielle og følger ikke det godkjente reglementet slik bueskyttere kjenner fra andre stevner.

Stevnet på Harøya kan medføre bading da flere av målene er satt opp i fjæra, slik at en kan risikere å måtte hente piler opp av vannet. Her gjelder det å være treffsikker.