Når du huser en 3D-løype og klubben din inviterer til stevne går det ikke upåaktet hen at man runder år.

Bueskytter og veteran Nils Røsok fra Harøy ble overrasket med kake og bursdagssang under stevne lørdag. en sprek 80 åring som like gjerne feiret dagen med noe av det han liker best, en tur i 3D løypa.

69 års aldersforskjell

Yngste deltaker denne gangen var 11 år gamle Jonas B. Sørøy fra Vigra IL Bueskyttere. Han deltok på sitt aller første 3D stevne. Sammen med Nils Røsok Harøy, ble dette en god aldersspredning. Det er ikke alle idretter hvor man kan gjennomføre en konkurranse sammen med så store aldersforskjeller.

32 starter

Stevnet samlet 15 deltakere lørdag og 17 søndag. Det var skyttere fra Sandefjord, Laugen, Vigra, Molde og Harøy.

Arrangørene kunne ønsket noen flere deltakere, men var fornøyd med at det kom skyttere fra andre klubber i tillegg til egen. Værutsiktene for helgen var ikke de dårligste. Med litt regn i løpet av natten og helt på slutten av dag to, ble det gode forhold å konkurrere i. -Vi fikk litt regn og vind, men ikke så mye at det skapte problemer, sier Iris. Løypa i havna som ble brukt under Norwegian Open, var mye ombygd, spesielt med tanke på å få ly for vinden.

God skyting

– Vi hadde en flink dommer fra Ålesund, sier Iris Finnøy. Han påpekte sikkerhetsmangler i løypa og det ble tatt hensyn til. -For oss er det viktig at det er sikkert å skyte. -Så at dommeren kommer og ser løypa med nye øyner er veldig viktig, sier hun.

Det var mye god skyting i helga og klubben fikk mange gode tilbakemeldinger på løypa. Og denne var hverken for vanskelig eller for lett. Det vises på poengsummene, sier hun.

To løyper

Ikke alle klubber er så heldige å ha flere løyper å kunne skyte i. Det har Harøy. Den første løypa var satt der hvor klubben har sin treningsløype. Den andre løypa var en ny variant i samme området som klubben arrangerte Norwegian Open i juni. -Vi har lagt denne løypa til litt lunere terreng, sier Finnøy. Og forteller at målene som stod ute ved havet, ikke var med i helgens konkurranse.

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Harøy Bueskyttere