Fana Bueskytterklubb avholdt sitt aller første 3D stevne Kristi himmelfartshelgen. 28 bueskyttere med familier hadde funnet veien til Kismul og Framnes gård.  

Det var mange nye og ukjente dyr for de fleste av skytterne. Med kombinasjon av dyr, fra SRT, som veldig mange klubber har, og de litt mer ukjente dyrene fra Leitold i alle kategorier. Det var også litt annet terreng enn man er vant med fra andre steder. Og kombinasjonen av dette gjorde sitt til at mange av skytterne ikke nådde opp til poengsummene som kunne forventes. Det var en løype i som nok kunne virke enkel, men som ga utfordringer av ulike slag.

Varierende skogsterreng

Løypa lå i et terreng som varierte fra åpne gress sletter, myrområder og varierende skog. Omkranset av et idyllisk vann. Terrenget løypa var lagt i, tilhører gården Framnes, hvor Fana bueskytterklubb får disponere store deler av skogsområdene. Et av de mest fascinerende målene var strutsen, som var plassert ute på et stort jorde. Denne var flere meter høy og ruvet godt i landskapet.

Selve løypa kunne nok med fordel ha hatt større variasjoner på avstander og traseer. Enkelte standplasser var heller ikke godt nok tilpasset, slik at det var plass til to skyttere. Dette er noe klubben bør jobbe videre med.

Med Bergen bueskytteres løype i Hausdalen «rett over veien», har Bergenserne nå et godt tilbud for de som driver med 3D skyting. Men det utfordrer også klubbene til å holde god standard på løypene slik at både sikkerhet og en god opplevelse for skyttere blir godt tatt vare på.

Felles klasser

Damer og herrer konkurrerte mot hverandre og det var satt opp premie for beste kvinne begge dager. Katrine Johansen fra Bergen bueskyttere, var best lørdag, og Nina Standerholen fra Laugen søndag. Det ble konkurrert i alle bueklasser og den største klassen denne helgen var langbue, hvor det var syv deltakere.

Mange av de yngre medlemmene i Fana, viste gode prestasjoner under helgen, til tross for at de så vidt har fått tid til å teste denne formen for bueskyting. Med en god trener og treningstid i denne løypa, vil de raskt kunne prestere på nivå med andre 3D skyttere som har holdt på lenger.

God stemning

Klubben klarte å lage en god mix av ulike tilbud etter konkurransens slutt lørdag. Med reinsdyr, Bjørn og hjorteskyting, utlodning, kake- og hamburgersalg, samt egen kaffeavtale. God stemning og hyggelig samvær for alle som deltok, eller bare var med familien på tur. Ros til klubben som har gjennomført sin første helg med 3D stevne. Et flott sted med de fasilitetene tilgjengelig som det bør være på et stevne.

Sertifiserte

I Fana Bueskytterklubb har de innført sertifisering for å kunne gå i 3D løypa. Klubbens egne skyttere, som ikke har vært med på 3D skyting tidligere, må gå løypa med en trener eller erfaren 3D skytter. De får en innføring i regler og sikkerhet som gjelder for 3D skyting. Etter gjennomført runde, får de et 3D sertifikat som bevis på at de har gjennomført opplæringen.

Eierforholdet til dyrene er personlig, de aller fleste dyrene har fått navn etter medlemmene som har sponset dem. Blant annet Turi Tiur, Hoffbamsen og Jerven Kalle med flere.

 

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Ann-Kristin Natvik