Approberte stevner med 2 X 12 mål godkjennes ikke til uttak for de som vil kvalifisere seg til EM. Dette har Tustna IL Bueskyttere tatt konsekvensen av.

Ledelsen i bueskyttergruppa i Tustna IL har startet en “Spleis” på nettet for å samle inn penger til flere dyr, slik at de får godkjent sine stevner for uttak.

-Vi er en liten klubb, med lite ressurser, sier leder i klubben, Eva Therese Beer-With. Uten deltakelse fra klubber i region Midt-Norge vil vi ikke kunne forsvare dette økonomisk sier hun.

Sen informasjon

Beer-With fortviler over at det ikke lenger skal godkjennes stevner med 2 x 12 mål. – Det er ikke alle klubber som har råd til å kjøpe inn nok dyr til å holde 24 måls stevner, sier hun. Klubbens budsjett er satt for 2018 og informasjon om de nye reglene kom etter årsmøtet, hvor det kunne vært mulighet til å gjøre endringer i dette. – Det løpet er kjørt, så nå håper vi å klare å samle inn nok penger til de resterende 12 dyrene vi trenger for å få gjennomført et godkjent stevne.

Spleis dugnad på nett

På sine hjemmesider skriver de følgende:

Tustna IL Bueskyttergruppe ønsker å utvide sin 3D bane fra 12 til 24 mål. Dette vil gjøre slik at vi kan arrangere stevner som fyller NBF uttakningskomites krav. Med dagens nye regler, vil ikke skyttere som ønsker å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap kunne bruke våre stevner. Hjelp oss på veien til og skape mer bueskytteraktivitet.

Så langt har klubben hatt 6 budgivere og fått inn tilsammen 1400 kroner. Dette er langt unna beløpet som må til for å kunne klare å utfylle forbundets krav.

– Vi klarer uansett ikke å få på plass nok mål til det første stevnet vårt, sier Beer-With, men håper det vil stå klart en ny løype som oppfyller kravene i slutten av august.

Vil du støtte spleisen haster det med å gi bud, denne budrunden går ut allerede 13 mai.

https://www.spleis.no/project/34807

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Øystein Neergard

Uttakskomiteen i Norges Bueskytterforbund vil ikke godkjenne et stevne på 2 x 12 mål som skytes i samme bane, selv om avstandene endres.

Dersom det er 2 forskjellige baner, er det ikke noe i veien for å bruke stevnet

Dette er en viktig opplysning for de som skal arrangere stevner, og ikke minst for de skyttere som planlegger hvor de skal delta for å kvalifisere seg.

Ref: https://bit.ly/2HgpPWQ