Djupsnøpila er for mange det første utendørs 3D stevne i det nye året. Våryre skyttere tørker støv av kunnskapene for å bli med på dette stevnet som nå ser ut til å kunne bli en tradisjon.

Lillehammer bueskyttere har funnet sin nisje i 3D sporten. I 2018 ble det satt nedbørsrekord med det hvite gull og det gikk troll i ord, da de diskuterte hva stevnet skulle hete. Djupsnøpila var et faktum. 

Klok av skade etter stevnet i 2018, har deltakerklubben jobbet for å sikre at skytterne skulle finne igjen piler som eventuelt stakk seg bort i snøen. Samtidig som snødybden i år ikke var i nærheten av fjorårets.

God oppslutning

Det var 40 påmeldte til stevnet, 36 skyttere deltok i det som nå har etablert seg som en tradisjon. Snø er i utgangspunktet ikke noen hindring så lenge man klarer å holde det nede underveis i gjennom vintersesongen. 

Resultaten var noe varierende, men Lillehammer klarer å lage utfordrende løyper, med bratte, lange mål opp og nedover skudd. Dyr som man kanskje ikke kjenner så godt, gjør det hele enda mer utfordrende.

Løypa er bratt både skytemessig, men også å komme seg gjennom. Broddepåbudet var strengt, men nødvendig og det var behov for ekstra godt grep flere steder i løypa.

Sosialt treffpunkt

Midt i løypa ligger en leirplass med “dass”, kiosk og bål. Alle passerer denne en gang i løpet av runden, og praten går livlig underveis. En varm kopp kaffe eller kakao er godt i vinterkulda.

Lillehammer bueskyttere leverer et godt gjennomført stevne med en god sosial ramme. Det er vanskelig å gå fra stevne i Ensbyskogen og være i dårlig humør, selv etter en runde med dårlige skudd.

Godt levert Lillehammer!

 

 

Resultater finner du her.

Tekst: Hilde Haldorhamn

Foto: Eirik Russel-Roberts og Hilde Haldohamn