Våryre bueskyttere

Bueskyttere er som våryre kalver som slippes ut på beite om våren. Like sikkert som sola stikker fram og det blir litt varme i solstrålene, like sikkert er det at de mest ivrige skytterne trekker utendørs.

I år er det flere ivrige sjeler enn tidligere, som trekker ut i skogen før påske. Djubpsnøpila på Lillehammer i starten av mars, var startskuddet på sesongen 2018. Og dette stevnet trakk 43 deltakere, som var mer enn arrangørene hadde håpet på.

Noen av deltakerne fikk blod på tann, for selv om det enkelte steder er helt nedsnødde løyper,  hindrer ikke det de våryre skytterne. Da er det bare fram med truger og spade og legge ut på tur i skogen for å finne igjen de nedsnødde dyrene.

Påsketreff på Vinstra

Laugen Bueskytterklubb samlet 22 skyttere til trening i løypene på Vinstra palmehelgen. På forespørsel fra Lars Erik Amundsen og Linda Cathrine Herud, fra H.E.G. IL om en runde i løypene, inviterte Laugen til treningstur i løypa. Det dukket opp langveisfarende fra blant annet Lillehammer og Drammen i tillegg til gjengen fra Røros og Laugen. På bålplassen ble det servert hjemmelaget suppe på bålet. Den var det Kurt Davidsen som stod for.

-Morsomt og inspirerende at det på kort varsel dukker opp 22 skytter på Vinstra. Og 10 på Lillehammer dagen etter. – Vi skjøt vel i underkant av 50 3D mål i helga, sier Nina Standerholen. Det var også noen skyttere som ikke hadde gått mange 3D-løyper tidligere, hun håper at de har fått en smakebit av hvor fint miljøet er og hvor artig det er med denne formen for bueskyting.

Lillehammer bueskyttere hadde også langveisfarende besøk og totalt 10 skyttere var med ut i Ensbyløypa på mandag.

Graver i djupsnø

H.E.G. IL inviterer også alle som vil skyte ut i løypene sine påskeaften. Denne dagen blir det anledning til å få opplæring også om du ikke har skutt tidligere. Den mest ivrige av dem alle, Lars Erik Amundsen blir å finne i løypa fra skjærtorsdag til og med 2. påskedag. – Her er det bare å finne fram trugene og ta med spader, sier Amundsen. Han regner med at det blir litt ekstra graving for de som skulle være så uheldige å bomme på dyrene. Noe han understreker at han aldri selv gjør.

Påskesol i Drammen

Også i Drammen har de gravd i snøen etter dyr. – Det ser ut som det blir mulig å få opp en løype her etter hvert også, sier Bjørn Otto Fjeldhaug, som koser seg i påskesolen ved banen i Skoger. Torsdag blir det runde i løypa for de ivrigste i Drammen.

Bart på vestlandet

Det er mye snø på de østlige deler av Norge sør for Trondheim, her har det vært både kaldt og store snømengder i hele vinter. Mens vestpå har det vært lite eller ingen snø.

På Harøya har bueskytterklubben knapt nok sett noe til vinteren. Og her har det blitt skutt 3D i hele vinter. De inviterer til to dagers stevne første helgen over påske.

i Florø har de så vidt startet med utsetting av løypa. Der har Fjordane bogeskytarlag håp om å få på plass det meste av løypa før påskehelgen starter.

Tekst: Hilde Haldorhamn   /   Foto: Eirik Douglas Russel-Roberts, Linda Cathrine Herud, Bjørn Otto Fjeldhaug, Emil Gausen, Knut Neergaard